Familias Especiales in Matagalpa, hoe het allemaal is gegaan.

Bijna 20 jaar geleden bezocht de Amerikaanse Hermana (=zuster) Rebecca Trujillo de Nicarguaanse stad Matagalpa. Ze ontmoette daar Marlène Hernandez, moeder van een dochter met een verstandelijke beperking. De vrouwen raken aan de praat en Marlène biedt Hermana Rebecca een glas water aan. Dat was het begin van een goede vriendschap. De vrouwen beginnen samen met het ondersteunen van gezinnen kind met een beperking; "Familias Especiales". Al snel voegen zich andere vrouwen, allemaal ook moeders (madres) met een kind met een beperking kind bij hen en zo ontstaat de organisatie "Familias Especiales".

            
Er werken ongeveer 200 mensen in deze organisatie. In totaal hebben bijna 1500 gezinnen op de één of andere wijze ondersteuning gehad van Familias Especiales. De ondersteuning wordt gegeven in de armste gezinnen die vrijwel alleen wonen in armzalige hutjes in de krottenwijken in de bergen rond de stad Matagalpa. Familias Especiales wordt niet financieel ondersteund door de Nicaraguaanse overheid, maar moet het doen met de steun die het van anderen krijgt.

Er zijn diverse projecten, zoals het speelpark '' Park van de Sterren'', schooltje met speciaal onderwijs " Rayitos'', hergebruikwerkplaats "Casa Dorothy'', rolstoelwerkplaats.

Dit dus tot februari dit jaar. Alles wat is beschreven is opgehouden te bestaan. Geen ondersteuning meer, geen schooltje, geen park, geen rolstoelwerkplaats..........