PROJECT; SERVICECENTRUM IN SIUNA 

In Siuna en omgeving zijn 250 kinderen en jongeren met een beperking geregistreerd. De verwachting is dat dit aantal eigenlijk wel op 500 zal uitkomen. Siuna ligt op 11 uur reisafstand van de hoofdstad Managua.

Veel gezinnen met een kind met een beperking komen uit nederzettingen in het tropisch regenwoud rond Siuna, waardoor de reisafstand (alleen mogelijk te voet, of per paard) nog veel langer is.

Een groep vrouwen met een kind met een beperking en een aantal nonnen van de Katholieke Kerk hebben een stichting opgericht om de gezinnen met een kind met een beperking in Siuna en omgeving te ondersteunen.
In mei 2012 heeft familiasespeciales.nl besloten deze stichting te ondersteunen door fondsen te werven om een centrum te kunnen bouwen, waarin en  vanuit de ondersteuning kan plaatsvinden. In april 2014 is het centrum geopend. Hiermee is de financiele ondersteuning van familiasespeciales.nl afgerond.
De stichting in Siuna heeft i.s.m. Minsa (Nicaraguaanse overheidsinstantie voor gezondheidszorg) een plan voor invullen van de actiteiten van het centrum.
Het centrum is er gekomen dankzij de financiele bijdragen van Impulsis (een initiatief van Edukans , ICCO en Kerk in Actie), Kerken uit Oud Gastel en Oudenbosch, diverse donateurs en een Kerkelijke organisatie uit de Verenigde Staten.