PROJECT; SERVICECENTRUM IN SIUNA 

Familasespeciales-nl heeft in mei 2012 besloten het bouwen van een service/-activiteitencentrum in Siuna te ondersteunen.  In april 2014 is het centrum geopend door Hermana Sandra (leidinggevende non in het RAAN gebied) en Arie Erkelens (voorzitter familiasespeciales.nl) In Siuna en omgeving zijn 250 kinderen en jongeren met een beperking geregistreerd. De verwachting is dat dit aantal eigenlijk wel op 500 zal uitkomen. Siuna ligt op 11 uur reisafstand van de hoofdstad ManaguaVeel gezinnen met een kind met een beperking komen uit nederzettingen in het tropisch regenwoud rond Siuna, waardoor de reisafstand (alleen mogelijk te voet, of per paard) nog veel langer is.

I.s.m. Minsa (Nicaraguaanse overheidsinstantie voor gezondheidszorg) wordt een plan voor invullen en organiseren van de actiteiten van het centrum gemaakt. Wij hebben besloten hiermee de financiele ondersteuning van het centrum af te ronden en ons voorlopig weer alleen te richten op onze activiteiten in Matagalapa.
Het centrum is er gekomen dankzij de financiele bijdragen van Impulsis (een initiatief van Edukans , ICCO en Kerk in Actie), Kerken uit Oud Gastel en Oudenbosch, diverse donateurs en een Kerkelijke organisatie uit de Verenigde Staten.